Stress symptomer -indikationer for angst

By:

Lider du af svære og belastende stress symptomer – og hjælper din stress terapi ikke? Så kan det være, at dit problem bliver grebet forkert an.

Angst og stress – samme symptomer, to forskellige lidelser

Stress er en af de store emner i dagens Danmark. Mange tusind mennesker bliver hvert år sygemeldt med stress. For et højt antal individer munder denne sygemelding ud i en langtids sygemelding, fordi stressen ikke vil løje af. Og alt for mange mennesker kommer slet ikke tilbage til jobbet igen – og har vanskeligt ved at føre en normal tilværelse.

Hovedårsagen til dette er, at stress og angst ofte blandes sammen. Dette kan nemt forekomme, idet symptomer på stress og angst minder meget om hinanden. Men hvor stress er karakteriseret som en forholdsvis midlertidig lidelse, som er afstedkommet af udefra kommende faktorer – og derfor burde fortage sig, når den stressramte kommer på afstand af disse – er angst en mere iboende psykisk lidelse, som ikke bare sådan forsvinder.

Det, man i hverdagen kan opleve som stress symptomer, er måske i virkeligheden den berømte angst for angsten, som manifesterer sig i en række fysiske og psykiske reaktioner. Det kan for eksempel være åndenød, hjertebanken, overdreven sved tendens, forbigående lammelser og følelsen af at miste kontrollen over sig selv og sin krop. Og en angstramt person vil, i lighed med en stressramt, opleve mange søvnløse nætter, ubegrundet bekymring, og tab af kognitive færdigheder som for eksempel koncentrations evnen og hukommelsen.

Hvor kan jeg få en god behandling mod angst?

Hvis du uden succes har prøvet en stress behandling, kan det være, at dine problemer og din dysfunktion skyldes angst. I så tilfælde er det vigtigt, at du kontakter en kompetent terapeut, som kan adressere din angst og hjælpe dig til at leve med den.

Læs mere på angstekspert.dk