Slib dit gulv selv

31 marts 2021 Maya Hindsberg

Hvis du står og overvejer at få slebet dit gulv, kan du selvfølgelig godt række ud til et firma som gulvkanonen, men du har også mulighed for at gøre det selv. Det kræver selvfølgelig, at du har en vis håndværksmæssig kunnen, da du ellers risikerer at ødelægge gulvet. Hvis ikke du tør gøre det selv, eller bare ikke synes, at det er tiden værd, er det også fuldt forståeligt, og så er det på tide at lede efter den rigtige, til at slibe dit gulv.

Hvis du vil gøre det selv, er det derimod på tide til at finde maskiner og vejledninger. Maskinerne kan du rimelig nemt leje i dit lokale byggemarked eller hos farvehandlerne. Her skal du bruge en stor bånd eller valseslibemaskine, slibebånd i forskellige korn fra grov til fin og slibeolie, hvis dit gulv er lakeret eller malet. Ofte vil du kunne leje en slibemaskine med slibebånd på i forvejen, og så smører du ellers olien ud i et tyndt lag på gulvet, så ikke støvet sætter sig i slibebåndet.

Gode tips til afslibningen

Når du skal slibe dit gulv, er det ikke alene udstyret men også forberedelsen, der er vigtig. Det første gode råd er dog at starte på et lille gulv, så du kan øve dig uden de store konsekvenser.

Det næste handler om forberedelsen. Her er det f.eks. vigtigt at dykke synlige søm ned. De skal gerne dykkes ned under overfladen, da de ellers risikerer at rive slibepapiret i stykker, eller beskadige slibemaskinen. 

Du vil også gerne fjerne fejelister langs alle væggene og dørtrin, så der kan blive slebet helt ud til kanten. Hvis du er rigtig forsigtig, så kan listerne sandsynligvis genbruges, hvis de er i god stand.

Derudover er det god stil lige at advare naboer og underboer, hvis du bor i lejlighed. Det kan nemlig støje, og tager en del tid.

Flere Nyheder