Citroen har altid stået for spændende biler

14 februar 2022 Niels Geckler

advertorial

Citroen har altid stået for spændende biler, elegante designs og innovativ teknologi. Hvis du leder efter en forhandler af Citröen i Viborg – besøg Jørgen Laursen

Selv om udvalget hos den store franske bilproducent er knap så spektakulære i dag som det var tidligere, så er det stadig et spændende bilmærke med mange interessante modeller på programmet. Citroen C5 X er for eksempel en flot og spændende bil.

Tidligere har Berlingoen vakt opsigt som en både praktisk og fiks bilklasse. Går vi løngere tilbage i tiden har biler som DS været at betragte som deciderede designikoner. Citroen benyttede sig i en lang årrække af et særligt hydraulisk system i undervognen, som skulle give en ekstra komfortabel kørsel. Men mange mekanikere har i gennem årene bandet over, at de helt specielle løsninger hos Citroen nok var innovative og så godt ud – men ikke var til at have med at gøre fra et vedligeholdelsesmæssigt synspunkt.

2cv – et ydmygt ikon

Et helt særligt køretøj, som nok er det mange tænker på som det første, når man nævner mærke Citroen, er den lille runde 2cv. En slags fransk folkevogn, der kom i produktion efter krigen som en billig måde for den brede befolkning at blive motoriseret på. Nogle imponerende ydelse havde den ikke, men den kunne – som den var designet til – transportere en fransk bonde med hans familie til kirke om søndagen, og selv samme bonde og nogle sække kartofler til marked om lørdagen.

Citröen Viborg

Selv om det var en skrabet lille bil, havde den selvfølgelig også visse særlige designelementer. Det var jo trods alt en bil udviklet af Citroen. Den havde en særlig støddæmpning, der gav den en blød og nærmest vuggende kørsel på ujævnt underlag. Derfor fik den kælenavnet “gynghesten”, til lige med forskellige andre navne, der refererede til det lidt andelignende udseende. En sand kultbil.

Flere Nyheder