Afslibning kan rette et grimt trægulv op

18 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Trægulve fås i mange forskellige kvaliteter, mønstre og sorter. Har du brug for at få frisket et trægulv op i boligen med en afslibning, kan du tjekke https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-jylland/.

 Paket gulv, grove gamle planker eller måske sildebensmønster – der findes mange forskellige former for trægulv. Der anvendes også forskellige træsorter til gulvbrædder og det giver forskellige look på gulvene. Noget, der også har stor betydning for gulvets udseende er hvilken behandling gulvet har fået – man kan lakere gulvet med forskellige typer lak, give det en sæbe eller en oliebehandling – eventuelt med pigmentering i. Og er det blevet ludbehandlet inden den afsluttende behandling – lud modvirker den naturlige proces, som gør brædderne gullige med tiden.

gulvafslibning i Jylland

Meget kan klares med en afslibning – men ikke alt!

Et gulv udsættes for en del slitage gennem årene og bliver ramt af snavs og skidt. Noget af det smuds, der kommer er svært at få helt af og der kan komme pletter som er svære at få af. Det evindelige slid på gulvet vil også betyde, at et trægulv bliver mærket af det og får ridser og så videre. Har du et trægulv, der egentlig er flot, men som er blevet slidt og nusset at se på kan en gulvafslibning være en løsning.

I stedet for at få lagt et helt nyt gulv, når trægulvet i stuen er begyndt at se lige lovlig brugt ud, så skulle du måske tage en snak med et firma med ekspertise inden for gulvafslibning og afhøvling. Der kan gøres meget ved de ridser og skader og misfarvninger, der over årene er kommet i gulvet og en gammel brun lak kan du også få slebet af. Er gulvet meget medaget an det være nødvendigt at afhøvle det, hvilket er en lidt grovere omgang end blot en afslibning. Efter en afhøvling skal gulvet så slibes. 

Flere Nyheder